sommarleksaker :)

 

men jag vill ju ocksa ha....

hmm... vad tycks? :)


Ar det sommar pariktigt nu?? :)

Isf vill jag stanna kvar och ha semeseter i Sverige en liten stund till ju


home beautiful home

Vad jag alskar att bara vara...hemma :)


LOVE it ugly!!

jag alskar fula bilder, alltsa grymt snygga men fula bilder om ni forstar vad jag menar? :) Luciano Insua ar bast pa fula bilder.

 



Laxpasta, supergott och supernyttigt!

Jag har ju fatt sa manga snalla onskemal om att skriva lite mer om mat, traning, livsstil, etc. Jag ljuger om jag sager att jag ar jatteduktig pa allt vad det innebar. Men kunskap det har jag. Och jag forsoker sa gott jag kan ;) men som mina nara och kara vet, ar jag "lite" svag for bade onyttigheter och slapp i soffan...naja, jag skoter mig anda relativt bra nu fortiden :) Har ar ett valdigt enkelt, gott (och nyttigt) recept som ni borde testa, speciellt om ni gillar lax.



  • 300g farsk lax
  • 1 litet knippe broccoli (gar bra utan ocksa om man inte gillar broccoli saklart)
  • 10 cm purjolok i tunna skivor
  • 1 pkt sojagradde (latt matlagningsgradde gar ocksa bra, mindre kalorier men soja ar valdigt bra for dig)
  • 1 till 2 matskedar hackad farsk bladpersilja (ekologisk ar ALLTID bast om du kan lagga nagra smaslantar extra)
  • Salt och peppar efter behov
  • 1/2 dl fiskbuljong ( ca 1/3 fiskbuljongtarning tillsatts till 1/2 -1 dl vatten)
  • Fullkornspasta (eller vanlig om man foredrar det, inget jag rekomenderar dock. "Vanlig" pasta ar, som du forhoppningsvis redan vet, mestadels grymt onyttigt for dig. Det finns foresten numera vit fullkornspasta :) man kanner knappt nagon smakskillnad alls)

  1. Koka fullkornspastan i en stor kastull med mycket vatten. Salta pastan da den ligger i kastrullen och kokar, alltsa inte efterat. Saltet loses upp "jamnt" och pastan blir bade nyttigare och godare. (Salt binder vatten, for mycket salt kan latt gora dig "svullen")
  2. Skar upp purjoloken i tunna skivor, dela broccolin i pyttesma buketter, hacka bladpersiljan efter behov och skar laxen i kuber.
  3. Ta fram stekpanna (eller stor wookpanna) och tillsatt olivolja efter behov, lite extra skadar inte salange det ar riktig olivolja (inte solrosolja, tex). Fras laxen och purjoloken i nagra minuter.
  4. Lagg ner broccolibuketterna. Tillsatt sedan gradde, buljong, salt, peppar.
  5. Lat koka 6-7 minuter tills laxen ar precis genomkokt, blanda sedan ner bladpersiljan.
  6. Servera tillsammans med den fardigkokta fullkornspastan. Jag brukar oftast anvanda mig av en stor wookpanna dar jag blandar och ror om pastan i den fardiglagade "laxblandningen". Men att servera var for sig gar saklart lika bra det :) Lite god sallad med nan sot salladsdressing gor susen vid sidan av.


Som sagt, jattejattegott! Och superenkelt. Nu ska jag pysa...kram salange!








hmm...

vad ska man ha pa sig idag?

??

Glad svensk midsommar :)


polaroider juni 2011

Fick önskemål om att visa pollar. Fick precis helt nya :) Lite blek men glad :)


Kraschad dator :(

Hej läsare!

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för mitt dåliga uppdaterande här på bloggen. Min dator kraschade, så himla typiskt. Helt blått är det på skärmen men jag gör mitt bästa för att allt inte ska gå förlorat. Som tur är har jag sparat min gamla mac som jag kan använda istället :) Mår ni bra? Jag mår prima. Sitter hemma hos mapa och tittar på tant Sara som lagar mat tillsammans med min lillebror, jättemysigt! Nu ska jag allt ta igen alla inlägg jag inte skrivit :) Ni får lyssna på en skön låt tills dess...



M.I.A, hon har varit min idol länge och så kommer det nog fortsätta ett bra tag. Älskar hennes musik!

diamonds are forever

Idag har jag fotat kampanj med mr Kenta och Roos i kanten. Jag fick sjalvklart "roda veckan" ute till havs (typiskt) och jag fros sa att bade fingrar och lappar fargades bla, trodde nastan jag skulle kollapsa dar ett tag faktiskt. Anda hade vi jatteroligt och jag skulle kunna fortsatta jobba hela natten, vet inte om jag hade overlevt kylan dock :) Kenta var superskon att jobba med, Roos den roligaste gosse jag mott pa lange haha. Jag fick uppleva kanslan att vara vard drygt...hmm vad var det...6 miljoner kronor ungefar!? ;) Diamanter var dagens tema (mer kan jag tyvarr inte saga annu). Allt var gjort av tusentals stora och sma diamanter, allt! Mums! Det var som sagt en bra jobbdag och jag maste saga att jag och glitterklumparna...hmm...vi kom valdigt bra overens helt enkelt hehe. Nu ligger jag har i min gamla pyjamas igen, vard lika lite som imorse. Inte en enda liten diamantring fick jag behalla, snyft och buhu. Vet ni vad? Trots mina just nu nakna fingrar, ar jag precis lika lycklig som imorse. Konstigt va?



Ingen mindre an Frida har tagit dessa fina bilder. Bra jobbat alskling, du har alltsa inte fatt sparken annu haha. Vill ni se lite av fotografen Kenta, kolla hit. Vill ni se mer av glada Sebastian Groos (som ni ser i sista fotot) se hit. Kram salange!

fina naglar och ansiktsmask :)

Har lite trist sa jag gor mig fin :) Ansiktsmasken ar dock oerhort behovlig just nu. Min hy har aldrig vart i samre skick :( jattejobbigt...men men, jag kampar pa ;) Jag tycker jattemycket om nagellacken fran make up store, speciellt de nya fina sommar pasteljfargerna. Funderar pa vilken farg det ska bli ikvall...


random pics del 2

vassego :)


yupp

nu ar det nastan sommar pariktigt :)


random pics del 1

Jag har ingen riktig koll pa vad ni sett och inte sett. Vill ju sa garna visa de nyaste finaste bilderna :) men far inte visa nagot foran det publicerats tyvarr. Lagger ut lite da och da (min ordning pa datorn ar inte overdrivet bra). Har ar i vilket fall nagra men fler kommer da och da som sagt :) Bara att saga till om ni vill se nagot speciellt sa ska jag nog kunna leta upp det :)


Sverige

Hej hej mina fina lasare! :) Vad varmt det ar har hemma i Sverige, jattemysigt! Jag kom hem igar. Vilket flangande det blev denna veckan, men jatteroligt! Jag var i Amsterdam efter Zurich, en stad for mig! Sa dit vill jag absolut aka igen, fast helst pa helgsemester for att strosa runt i lugn och ro :) Mina jobb har gatt superbra och nu ser jag fram emot en slapphelg har hemma i gbg.

Jag har fatt onskemal att lagga ut lite fler modellbilder...hmm, ska forsoka hitta ett par som jag inte redan lagt ut. Lovar! :) Kram salange!


RSS 2.0